Nieuwkomer Pourié scoort voor Essevee

Vicekampioen Zulte Waregem heeft vanavond een grote stap gezet naar de finale van de Cofidis Cup, de Belgische voetbalbeker. Essevee ging in de Ghelamco Arena met 0-1 winnen bij AA Gent, het was Marvin Pourié die in de 62e minuut het enige doelpunt maakte.

In een aangename eerste helft hadden beide teams voldoende kansen om de openingstreffer te scoren. De twee doelmannen hielden hun netten echter schoon, bij rust stond het nog 0-0. Na de pauze waren het de bezoekers die iets voorbij het uur op voorsprong klommen. Het was de Duitse nieuwkomer Marvin Pourié, pas enkele dagen geleden gehuurd van het Deense FC Kopenhagen, die na een rush het leer onder doelman Matz Sels tegen de touwen knalde.

Na het doelpunt hadden de Buffalo's nog enkele uitstekende mogelijkheden om gelijk te maken, maar scoren lukte niet, al belandde een schot van Dejaeghere via doelman Bruzzese wel nog op de lat. Dinsdag al speelden Lokeren en KV Oostende op Daknam 1-1 gelijk in de heenwedstrijd van de andere halve finale. De terugwedstrijden worden afgewerkt op 5 februari, de finale in het Koning Boudewijnstadion is voor 22 maart.