Wellens niet naar WK veldrijden

Geen Bart Wellens, maar wel Wietse Bosmans mag naar het WK veldrijden. Hij werd als laatste toegevoegd aan de selectie door bondscoach Rudy De Bie. Die wachtte nog tot na de wereldbekerwedstrijd van gisteren in Nommay om de laatste plaats te bepalen en daarin was Bosmans beter dan Bart Aernouts en Bart Wellens die dus niet mee mogen. 

Wietse Bosmans krijgt het zevende en laatste ticket voor het WK veldrijden van zondag in het Nederlandse Hoogerheide. Dat heeft de Belgische wielerfederatie maandag bekendgemaakt via Twitter.

Bosmans eindigde zondag op de zevende plaats in de wereldbekerveldrit in het Franse Nommay en overtuigde daarmee bondscoach Rudy De Bie.

De 22-jarige renner van BKCP-Powerplus wordt verkozen boven tweevoudig wereldkampioen Bart Wellens (Telenet-Fidea) en Bart Aernouts (AA Drink). Aernouts werd in Nommay negende, Wellens twintigste.

Die laatste laat via Twitter weten sterk ontgoocheld te zijn. Hij wijs fijntjes op zijn sterke prestatie op het BK. "Niet belangrijk", noemt hij zijn derde plaats.

Vorige week maandag gaf De Bie de eerste zes namen voor het WK vrij. Dat zijn titelverdediger Sven Nys, Niels Albert, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Rob Peeters en Tom Meeusen.