Li Na zorgt voor zege met Belgisch tintje

De Chinese Li Na heeft voor het eerst in carrière de Australian Open gewonnen. In de finale klopte ze de Slovaakse Dominika Cibulkova in twee sets: 7-6 (7/3) en 6-0. De eindzege heeft zo ook een Belgisch kantje. Na Li wordt getraind door Carlos Rodriguez, de vroegere coach van Justine Henin.

Voor Li Na is het derde keer goede keer in Australië, ze verloor er al twee finales. In 2011 moest ze nog het onderspit delven tegen Kim Clijsters.

Li Na had de vorige vier ontmoetingen met Cibulkova gewonnen en startte dan ook als favoriete aan de finale. In het openingsgame ging ze meteen door de opslag van de Slovaakse, die verraden door de zenuwen twee dubbele fouten maakte. In het zesde spel van de eerste set brak Cibulkova dan terug. De wedstrijd ging gelijk op, maar in de tiebreak toonde Li Na zich het meest ervaren.

De tweede set had veel minder om het lijf. Li Na was duidelijk de betere en stoomde dankzij een dubbele break naar een 5-0 voorsprong. In het zesde game benutte ze bij 30-40 haar tweede matchbal.

Voor de Chinese is dit haar tweede grandslamtitel, nadat ze in 2011 ook al Roland Garros won. De zege kleurt bovendien een klein beetje Belgisch. Li Na wordt getraind door Carlos Rodriguez, de vroegere coach van Justine Henin.