Straks nog akkoord over Hazard?

De transfersoap rond Thorgan Hazard komt stilaan in een stroomversnelling. Volgens de regionale nieuwszender Focus-WTV werd er vandaag in een restaurant in Waregem onderhandeld tussen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en de raadsman van Hazard. Opvallend, Hazard verscheen vanochtend niet op training bij Zulte Waregem.

In een persbericht reageert Zulte Waregem ontgoocheld op de situatie. “Wij betreuren ten zeerste dat Thorgan zich op die manier laat beïnvloeden door zijn entourage”, klinkt het. De club heeft gisteravond een mail ontvangen van zijn raadsman, die vraagt om het contract van Hazard te beëindigen. “Wij werden gevraagd om binnen het anderhalf uur schriftelijk te antwoorden. Uiteraard gingen wij hier niet op in.”

Zulte Waregem zegt dat het Hazard het liefst in de club wil houden, maar dat het van niemand de carrière wil blokkeren. “De voorwaarde is wel dat daar voldoende sportieve en/of financiële compensatie tegenover staat.”

Anderlecht heeft al een voorstel gedaan, maar Zulte vindt dat het een aantal onzekere sportieve factoren bevat en een onrealistische deadline, namelijk onmiddellijk.

Thorgan Hazard is de topfavoriet voor de Gouden Schoen, die vanavond wordt uitgereikt. Zulte Waregem zegt dat de prestaties en niet de commotie rond zijn transfer centraal moet staan. 

Foto: Jeroen Vercruysse