De Gouden Schoen: de 5 topfavorieten

Vanavond weten we wie de zestigste Gouden Schoen wint, de prijs voor de beste voetballer in de Belgische competitie. De topfavoriet is Thorgan Hazard, maar ook Silvio Proto, Maxime Lestienne, Michy Batshuayi en Jelle Vossen behoren tot de kanshebbers. Een overzicht:

De gedoodverfde favoriet om Dieumerci Mbokani op te volgen is Thorgan Hazard. Hij is amper twintig jaar, eigendom van het Engelse Chelsea, maar uitgeleend aan Zulte Waregem. “Hét gezicht van de club”, vertelde Aad de Mos gisteren nog in het VTM NIEUWS. Anderlecht wil hem, maar Zulte Waregem laat hem nog niet los.

De grootste bedreiging voor Hazard lijkt te komen van Maxime Lestienne. “Een onmisbare pion bij Club Brugge”, volgens velen. Dit seizoen goed voor al acht doelpunten bij blauw-zwart.

Een derde kanshebber is Silvio Proto. Sinds 2005 onder de lat bij Anderlecht, waarmee hij vorig seizoen voor de vierde keer de landstitel pakte.

Michy Batshuayi dan, met vijftien treffers de topschutter in de Belgische competitie en sterkhouder bij Standard.

Tot slot, een naam die niet mag ontbreken in het lijstje van topfavorieten: Jelle Vossen. Al jaren een vaste waarde bij Racing Genk. Dit seizoen al goed voor acht doelpunten.