De trainerswissels van dit seizoen

Er zijn dit seizoen al zes trainers de laan uitgestuurd in de hoogste voetbalklasse. Een overzicht.

 

Club Brugge

Op 19 september 2013 werd de eerste trainer van het seizoen al ontslagen. De ongelukkige was de Spanjaard Juan Carlos Garrido die op dat moment coach was van Club Brugge. Hij was slechts tien maanden aan de bak bij de West-Vlaamse club. Op het moment van zijn ontslag stond club op de tweede plaats, maar het was wel Europees uitgeschakeld. Diezelfde dag nog volgt Michel Preud’Homme hem op. Hij liet zijn contract ontbinden bij de Arabische club Al’Shabab en tekende tot 2016 bij Club.

 

Bergen

Enkele dagen later op 23 september is het de beurt aan de coach van Bergen, Enzo Scifo. Na een 2 op 24 en de laatste plaats in de competitie wordt hij aan de deur gezet. Vijf dagen later volgt de Macedoniër Cedomir Janevski hem op. Om bij Bergen aan de slag te gaan stopt hij als bondscoach van Macedonië. Hij ondertekent een contract tot het einde van het seizoen.

 

AA Gent

Op 30 september wordt de tweede Spaanse coach in de Belgische competitie aan de deur gezet. Victor Fernandez was coach van AA Gent maar moest na de tegenvallende resultaten en het ondermaatse spel vertrekken. Ook de assistent coach Julian Jimenez moet de club verlaten. Een oude bekende, Mircea Rednic, ex-trainer van Standard volgt Victor Fernandez op. 

Waasland-Beveren

Eind oktober is het opnieuw zover. Glen de Boeck, coach van Waasland-Beveren, krijgt drie dagen na de 0-2 nederlaag op Lokeren zijn C4. Na twaalf speeldagen was de club weggezakt naar de voorlaatste plaats. De Boeck was coach bij Waasland-Beveren sinds  november 2012. Zijn opvolger is Bob Peeters die een contract tekende tot het einde van het seizoen.

KV Mechelen

Geen nieuwjaarsgeschenk voor Harm van Veldhoven. De coach van KV Mechelen moet op 30 december met onmiddellijk ingang de ploeg verlaten. Na 21 speeldagen stond KV Mechelen op de dertiende plaats en telde het drie punten meer dan Waasland Beveren. Op 5 januari raakt bekend dat Frank Vercauteren zijn opvolger wordt. Ook hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

OH Leuven

Vandaag moet ook Oud-Heverlee Leuven coach Ronny van Geneugden afscheid nemen. De ploeg en de trainer beslisten in onderling overleg om de samenwerking stop te zetten. In afwachting van een nieuwe coach neemt tweede trainer Herman Vermeulen zijn functie over. Na de 2-0 nederlaag bij Charleroi dit weekend is OHL weggezakt naar de voorlaatste plaats in de stand.