Van Geneugden niet langer coach OHL

Ronny Van Geneugden is niet langer coach van eersteklasser Oud-Heverlee Leuven. Beide partijen hebben in onderling overleg beslist om een einde te maken aan de samenwerking.

De Leuvenaars verloren afgelopen weekend op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League met 2-0 op het veld van Charleroi en zakten daardoor naar de vijftiende en voorlaatste plaats in het klassement.

OHL, dat zaterdag op speeldag 23 vicekampioen Zulte Waregem ontvangt, heeft negentien punten, zes meer dan rode lantaarn Bergen.

Het ontslag van Van Geneugden valt de club zwaar. "OHL benadrukt dat het met pijn in het hart afscheid neemt van Van Geneugden. De Limburger verdient immers een standbeeld voor het fantastische werk dat hij de afgelopen 3,5 seizoenen aan Den Dreef verrichtte. Hij leidde OHL in zijn eerste seizoen naar de titel in tweede klasse. Nadien schreef hij tot twee keer geschiedenis door Leuven tweemaal in eerste te houden. Vorig seizoen prijkte OHL zelfs enkele weken in de top drie", aldus OHL.

Van Geneugden is de zesde coach die dit seizoen op straat gezet wordt in de hoogste voetbalklasse, na Juan Carlos Garrido (Club Brugge), Enzo Scifo (Bergen), Victor Fernandez (AA Gent), Glen De Boeck (Waasland-Beveren) en Harm Van Veldhoven (KV Mechelen).

Het OHL-bestuur gaat nu op zoek naar een nieuwe coach. T2 Herman Vermeulen zal in afwachting van de aanstelling van een nieuwe trainer de trainingen leiden.