Sonck vindt eindelijk ploeg: Appelterre

Wesley Sonck (35) heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. De voormalige Rode Duivel speelt tot het einde van het seizoen voor de Oost-Vlaamse eersteprovincialer Appelterre, zo meldt Het Laatse Nieuws dinsdag.

Sonck zocht een nieuwe ploeg nadat zijn contract bij Waasland-Beveren eind vorig seizoen niet werd verlengd. Hij trainde al regelmatig mee bij Appelterre, de club waar zijn broer Kevin aanvoerder is, maar sloot zich niet officieel aan.

Nu is er dus toch een akkoord. "Ik heb altijd gezegd dat ik een keer in één ploeg wou spelen met mijn broer Kevin. Dat is meteen de reden waarom ik tot het einde van het seizoen bij Appelterre speel", zegt Sonck aan HLN.

Appelterre, dat moet knokken voor het behoud, wordt getraind door Patrick Asselman. Die is uiteraard tevreden met zijn aanwinst. "Dit weekend bleek het water toch niet te diep. Na een telefoontje zijn we er uit geraakt. Een speler als Wesley kan elke ploeg gebruiken. Ik ga hem niet diep in de spits zetten, hij komt meer tot zijn recht in een systeem met twee spitsen.

Vandaag traint Wesley mee met de groep en in principe kan hij zondag al spelen tegen Lovendegem. Wesley is een serieuze versterking met het oog op het behoud."