Jamaicanen en sexy violiste naar Sotsji

Vanessa Mae… Kent u haar nog? De jonge muzikante uit Singapore die in de jaren negentig de viool sexy maakte. Ze verkocht intussen miljoenen albums. Nu blijkt dat muziek niet haar enige talent is. Binnen enkele weken zal ze immers deelnemen aan de Winterspelen in Sotsji. Ze doet mee in de reuzenslalom voor het geboorteland van haar vader, Thailand. Hieronder frissen we uw geheugen op met een videoclip van Mae.

Mae is niet de enige opvallende deelnemer aan de Winterspelen. Ook het Jamaicaanse bobsleeteam heeft zich kunnen plaatsen. Voor een land met een gemiddelde dagtemperatuur van 25 graden is dat op zijn minst gezegd een opmerkelijke prestatie. Het is niet de eerste keer dat een Jamaicaans bobsleeteam zich weet te plaatsen. Dat gebeurde ook al in 1988. Over dat avontuur werd later de komische film ‘Cool Runnings’ gemaakt. Die film gebruiken de huidige bobsleeërs nog altijd als inspiratiebron.

Het zag er even naar uit dat de Jamaicanen dit jaar niet genoeg geld zouden hebben om te kunnen deelnemen. Daarom werd een inzamelactie op touw gezet. Die actie werd zo’n gigantisch succes dat de benodigde 60.000 euro al na minder dan een dag werd ingezameld. De teller staat momenteel op 80.000 euro. Wie ook een steentje wil bijdragen kan hier terecht.