Vijfde nederlaag op rij voor Genk

Zulte Waregem heeft zondag in de slotwedstrijd van de 22e speeldag in de Jupiler Pro League de drie punten thuisgehouden tegen Racing Genk. Essevee haalde het dankzij een treffer van Olafur Skulason en komt in de stand op een met Anderlecht en Club Brugge gedeelde tweede plaats. Genk leed al zijn vijfde competitienederlaag op rij.

Bij Essevee stond de door Anderlecht fel gegeerde Thorgan Hazard gewoon aan de aftrap. De bezoekers hadden de eerste twaalf minuten dan weer geen supporters, de Limburgse fans bleven in de aanvangsfase weg om hun onvrede te uiten over de slechte resultaten van de Genkenaars.

In de eerste helft viel er weinig te beleven aan de Gaverbeek. Kansen waren schaars, 0-0 was dan ook een logische ruststand. Zulte Waregem klom elf minuten na de pauze op voorsprong via Olafur Skulason. De IJslander nam doelman Köteles te grazen met een gekruist afstandsschot, dat nog licht afweek op het been van Koulibaly.

 

Nadien kreeg Genk, woensdag ook uitgeschakeld in de kwartfinales van de Beker van België, nog enkele kansen om gelijk te maken, maar het bleef 1-0.