KV Mechelen klopt Anderlecht: 2-1

Valse start van het nieuwe jaar voor Anderlecht, het verloor met 2-1 van KV Mechelen. Nochtans was de landskampioen al na twee minuten op voorsprong gekomen, maar Malinwa vocht zich terug in de wedstrijd en hield uiteindelijk de drie punten thuis. Een stevige revanche voor Franky Vercauteren op zijn ex-ploeg.

Een droomstart heet zoiets, na twee minuten al op voorsprong komen. Bruno bezorgde Biset een verkoudheid met een versnelling, zijn voorzet werd puik binnengekopt door Najar. Meteen een opdoffer voor KV Mechelen, maar lang bleef die niet hangen.

Anderlecht speelde te slap en te traag, Malinwa kon zich weer in de wedstrijd spelen. Op het halfuur loonde dat ook. Na een vrije trap bokste Proto de bal tot bij Junker, die het leer tot bij De Petter kreeg: 1-1 in de rebound.

Opvallend, even daarvoor had Proto aangegeven niet voort te kunnen spelen en om een wissel gevraagd. Na de gelijkmaker was de Anderlechtdoelman ziedend op zijn trainer, omdat de wissel te lang geduurd had.

De thuisploeg liet het allemaal niet aan het hart komen en speelde steeds beter. Net voor de rust kon Destorme op doel koppen, zijn bal strandde op de paal.

Anderlecht wist dus wat het moest doen na de koffie, maar het waren de troepen van Vercauteren die het betere van het spel hadden. Trajkovski liet twee mogelijkheden onbenut, maar net voor het uur was het wel raak. Eerst kon Roef, de vervanger van Proto, Trajkovski nog van een goal houden, in de rebound tikte Mokulu wel binnen.

Een reactie van de landskampioen bleef uit, pas in de laatste tien minuten werd de druk opgevoerd. Dat resulteerde nog in enkele hete standjes voor het Mechelse doelkader, in de toegevoegde tijd kopte Cyriac zelfs nog op de paal. Een minuut later liet Mokulu het na om Anderlecht het nekschot te geven. Het laatste wapenfeit was nog voor Anderlecht, een omhaal van Gillet vloog hoog over.

Anderlecht verliest zo al voor de zesde keer dit seizoen, het blijft wel op de tweede plaats staan. Franky Vercauteren viert zijn terugkeer in de Belgische competitie met een prestigieuze overwinning.