Charleroi klopt OHL, Lokeren nekt Cercle

Charleroi was in eigen huis te sterk voor OH Leuven, al had het daarvoor wel de hulp nodig van doelman Logan Bailly, die flaterde. Lokeren ging vlotjes winnen in Brugge, het klopte Cercle Brugge met 0-3.

Charleroi kon thuis tegen OH Leuven lang niet veel klaarspelen. Het vertrek van Kaya en Milicevic zal daar ongetwijfeld voor iets tussen zitten. Tot overmaat van ramp viel topschutter Pollet na tien minuten uit met een blessure.

In een weinig opwindende eerste helft was het strafste dat gebeurde de rode kaart voor Gislason. Charleroi kreeg in het begin van de tweede helft een penalty, maar Kebano trapte op de paal.

Met nog twintig minuten op de klok moest ook Charleroi met tien man verder: Thiaré trapte in het gezicht van Geraerts, die met een brancard werd afgevoerd.

In de slotfase vond Bailly het nodig Charleroi even te helpen, hij miste zijn controle, Gnohéré kon makkelijk scoren. In de laatste seconden maakte Kebano er nog 2-0 van.

Lokeren vlot voorbij Cercle

Lokeren kreeg al na vijf minuten een doelpunt in geschenkverpakking. Slap verdedigen op De Pauw werd afgestraft, hij kon zomaar voorzetten, Hans Vanaken stond moederziel alleen om binnen te koppen.

Daarna kwam Cercle wel opzetten, het trof zelfs de paal na een schot van Van Roose. Na de koffie kon Lokeren de wedstrijd in handen nemen en controleren. Cercle bleef af en toe prikken, maar Hamdi Harbaoui trapte in de slotfase de 0-2 en de 0-3 op het bord.