Kortrijk neemt wraak tegen AA Gent

AA Gent heeft op eigen veld verloren van KV Kortrijk. Eerder deze week wipten de Buffalo’s Kortrijk nog uit de beker, maar in de competitie liggen de kaarten dus anders. In de strijd om play-off 1 lijkt AA Gent nu volledig uitgeteld.

De wedstrijd had lange tijd weinig om het lijf. Gent was aanvankelijk de betere ploeg, maar veel kansen leverde dat niet op. De magere doelpogingen van onder andere El Ghannasy misten richting.

Kortrijk kon geleidelijk het evenwicht herstellen en kwam ook het dichtste bij een goal. Pavlovic kwam prima ingegleden bij een vrije trap, maar zijn bal ging naast. In de slotfase van de eerste helft had AA Gent nog een penalty moeten krijgen, nadat Keet Habibou omver liep in de zestien.

In de tweede helft was het spelniveau iets beter, zeker toen Milicevic mocht invallen. Hij zorgde voor wat meer schwung, maar echt goeie kansen kon Gent niet afdwingen. Het waren de bezoekers die er het dichts bij waren, maar Sels hield Raman van een doelpunt.

 

Een brilscore leek logisch, maar in de 93e minuut ging AA Gent achterin aan het klungelen. Stijn De Smet strafte het slechte wegwerken van Nahayo genadeloos af: 0-1 voor Kortrijk en een revanche voor de bekeruitschakeling.