Club Brugge laat punten liggen in Lier

Club Brugge heeft de eerste wedstrijd van 2014 niet kunnen inzetten met een overwinning. In de slotfase gaf het nog twee punten uit handen tegen Lierse, dat zelfs nog bijna de winning goal maakte. Club Brugge haalt zo maar 1 op 6 tegen, nadat het eind vorig jaar nog verloor van Waasland-Beveren.

Lierse begon het felst aan de wedstrijd en ruim een halfuur was het simpelweg de betere ploeg. Bourabia kon echter geen goal puren uit de enkele kansjes die het overwicht opleverde. Club Brugge begon in het laatste kwartier van de tweede helft wel beter te spelen, maar voor echt doelgevaar was het wachten tot de tweede helft.

De Bruggelingen kwamen namelijk fel uit de kleedkamer, met al snel een doelpunt. Vazquez kon de bal heerlijk binnentrappen, via de paal. De Liersespelers wisten even niet meer uit welke parochie ze kwamen en Club ging nadrukkelijk op zoek naar de 0-2. Lestienne en Gudjohnson lieten de kansen echter onbenut. Vooral Lestienne had tien minuten voor tijd een dot van een kans, maar hij trapte onbesuisd over.

En dan krijg je het deksel op de neus. Lierse drukte in het slot nog wat door, Bourabia trapte een grote kans over. Maar in de slotseconden kwam de bal met wat meeval bij Hazurov, die via een Brugs been binnentrapte. Club ontsnapte zelfs nog aan een 1-2, na een goede actie van Watt.