Hazard: "Ik wil naar Anderlecht"

Na de bekerwedstrijd van Zulte Waregem tegen Cercle Brugge heeft Thorgan Hazard aan de Franstalige televisiezender RTBF gezegd dat hij zelf graag naar Anderlecht wil. “Het is mijn wens om te vertrekken en ik hoop dat het kan. Dat heb ik ook zo aan Chelsea gezegd”, zegt hij. Hazard scoorde nog een knappe goal tegen Cercle.

 "Of ik me hier niet meer amuseer? Tuurlijk wel, ik vind hier nog spelplezier. Maar er gaan hier nogal veel spelers weg, en er zijn wat blessures. Dat is een beetje pijnlijk. Het project ziet er niet meer hetzelfde uit sinds het vertrek van Habib Habibou en Junior

Malanda. Daarom wil ik liever ook vertrekken", zei Hazard aan de aanwezige journalisten. "Veel mensen zullen zeggen dat dit geen stap vooruit is. Maar je moet eerlijk zijn: Anderlecht en Zulte Waregem, dat is niet hetzelfde niveau", voegde Hazard daaraan toe. "Anderlecht blijft toch wel superieur. Ik krijg bij RSCA geen zekerheid op een basisplaats, maar het is aan mij om te werken en me te bewijzen."

Aan het einde van de persconferentie is trainer Franky Dury boos na een zoveelste vraag over de transfersoap rond Thorgan Hazard. Dury wist toen nog niet dat Hazard zelf met de pers had gesproken. Dit zal ongetwijfeld vervolgd worden.