AA Gent haalt Milicevic binnen

AA Gent heeft zijn vierde en vijfde aanwinst van deze wintermercato te pakken. De Buffalo's versterkten zich met de 28-jarige middenvelder Danijel Milicevic. De Zwitser met Servische roots komt over van SC Charleroi en ondertekende in de Ghelamco Arena een contract voor 3,5 seizoenen. Dat bevestigde AA Gent woensdag. De Ivoriaanse verdediger Zié Diabaté komt op huurbasis tot het einde van het seizoen over van Dijon, zo meldde de Franse tweedeklasser.

Het transferbedrag voor Milicevic werd niet bekendgemaakt. Volgens verschillende media zou AA Gent ongeveer een miljoen euro neergeteld hebben om Milicevic los te weken. De creatieve middenvelder was ditseizoen bij de Karolo's al goed voor drie doelpunten en negen assists. Bij de Gentenaars krijgt hij het rugnummer 77.

Voor Charleroi is het vertrek ongetwijfeld een serieuze aderlating. Eerder zagen de Henegouwers immers ook al draaischijf Onur Kaya naar Lokeren verkassen. Aanvaller David Pollet staat dan weer op de verlanglijst van een aantal clubs.

De 24-jarige Ivoriaanse verdediger Zié Diabaté wordt tot het einde van het seizoen geleend van de Franse tweedeklasser Dijon. De Gentenaars dwongen ook een aankoopoptie af. Coach Mircea Rednic kent de Ivoriaan goed, want hij haalde hem vorig seizoen al op uitleenbasis naar Standard. Ook bij Dinamo Boekarest werkten ze samen.

AA Gent haalde sinds de start van de winterstop al vijf versterkingen. Eerder verzekerden ze zich al van de diensten van de Franse spits Habib Habibou (Zulte Waregem), de Kroatische verdediger Ante Puljic (Lokomotiva Zagreb) en doelman Matz Sels (Lierse).