AA Gent naar halve finales beker

AA Gent heeft zich als eerste team geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. De Buffalo’s verloren gisteravond met 1-0 van KV Kortrijk, maar hadden de heenwedstrijd met dezelfde score gewonnen. Na verlengingen toonde Gent zich in de strafschoppenreeks het koelbloedigst. Het werd 4-5.

De terugwedstrijd tussen Kortrijk en Gent, was er een met veel kansen, maar doelmannen Darren Keet en Matz Sels voorkwamen dat er ook veel doelpunten vielen. Alleen voor Benito Raman, nota bene door Gent uitgeleend aan Kortrijk, trof raak. In de penaltyreeks van vijf miste Thomas Matton voor Kortrijk en Yaya Soumahoro voor Gent. De poging van Benito Ramon werd aanvankelijk gestopt door Sels, maar hij mocht van scheidsrechter Serge Gumienny hernemen, omdat de doelman te vroeg vertrokken was. Nadat Hannes Van Der Bruggen de eerste extra strafschop omzette voor Gent, knalde Branimir Petkovic op de lat en was het bekeravontuur afgelopen voor Kortrijk.

Gent neemt het in de halve finales op tegen Cercle Brugge of Zulte Waregem. Essevee verdedigt vanavond een 1-0 voorsprong op verplaatsing bij Cercle. Ook de wedstrijden Lokeren-Westerlo (1-0) en Oostende-Genk (0-0) staan vanavond op het programma.