Oranjefans voor 800 euro minder naar WK

Nederlandse voetbalfans moeten tot 800 euro minder betalen voor een all-in-pakket voor het WK in Brazilië dan de Belgische supporters. De grote boosdoener voor de Belgen is de veel hogere kost voor het charteren van vliegtuigen. Dat zegt Jokko De Wit van het bedrijf Oranjecamping, dat zowel de Nederlandse als de Belgische pakketten organiseert.  

De pakketten voor Belgen en Nederlanders zien er nagenoeg hetzelfde uit. Oranjefans krijgen wel volpension aangeboden, terwijl de Belgen het met halfpension moeten doen.

Voor de goedkoopste all-in-formules, waarbij de supporters zelf een tent en slaapzak moeten meenemen, betalen Belgische fans 200 euro meer betalen voor de optie "volledige groepsfase" (3899 euro) dan Nederlandse fans (3695 euro). Daar komt bij dat de Oranjefans een reis van 14 dagen aangeboden krijgen, tegenover 12 voor supporters van de Rode Duivels.

Voor de optie ‘wedstrijd 1+2’ betalen Nederlandse fans ongeveer 670 euro minder, wat betreft de optie ‘wedstrijd 2+3’ is dat maar liefst 840 euro minder.