Belgische motard sterft in Dakar Rally

Tijdens de Dakar Rally in Argentinië is de Belgische motorrijder Eric Palante om het leven gekomen. Zijn lichaam werd teruggevonden in de woestijn. Over de precieze omstandigheden van zijn overlijden is voorlopig nog niets bekend.

Palante raakte tijdens de etappe van woensdag geblesseerd aan de hand, maar verscheen gisteren toch nog aan de start. Hij werd in de namiddag nog bevoorraad met water, maar sindsdien was er geen nieuws meer van hem. Vanochtend zou hij in de woestijn dan dood zijn teruggevonden door een assistentiewagen. Palante droeg zijn helm nog en lag in een soort foetushouding.

“Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de juiste omstandigheden. Wij wisten dat hij zeer moe aan de rit begon. Als hij gevallen is, moet dat tegen zeer lage snelheid gebeurd zijn want zijn automatisch alarmsysteem is niet afgegaan. Bij een val tegen hoge snelheid zou dat wel het geval zijn.”

Eric Palante was bezig aan zijn elfde Dakar Rally. Over drie weken, op 21 januari zou hij 51 worden. Hij laat een vrouw en vijf kinderen na.

Palante is de 23e deelnemer die om het leven komt sinds 1979. Daarnaast vielen er ook al slachtoffers bij volgers, toeschouwers en organisatoren. Donderdag nog stierven er twee journalisten die met hun auto een ravijn inreden.