Loting Australian Open bekend

De Belgische tennissters kennen hun tegenstanders in de eerste ronde van de Australian Open, het eerste grandslamtornooi van het seizoen dat maandag van start gaat.

Kirsten Flipkens (WTA 19), het achttiende reekshoofd in Australië, opent haar tornooi tegen de Britse Laura Robson (WTA 46). Het wordt de eerste onderlinge confrontatie tussen de twee op het WTA-circuit. Flipkens bereikte vorig jaar de achtste finales, voor het eerst in haar carrière. Ze verloor toen van Maria Sharapova.

De Belgische nummer twee, Yanina Wickmayer, moet in de eerste ronde spelen tegen de Duitse Dinah Pfizenmaier (WTA 92). Ook voor hen is het de eerste onderlinge confrontatie. Wickmayer is op dit moment ziek en moest in het tornooi van Hobart opgeven.  De 19-jarige Alison Van Uytvanck (WTA 112) botst in de eerste ronde op de elf jaar oudere Française Virginie Razzano (WTA 98). Zij speelden ook nooit eerder tegen mekaar.  Ook An-Sophie Mestach (WTA142) kan nog op de hoofdtabel geraken, zij speelt vandaag nog de voorlaatste kwalificatieronde.

Bij de mannen staat er voor het eerst sinds lang geen enkele landgenoot rechtstreeks op de hoofdtabel. Ruben Bemelmans speelt morgen wel de laatste kwalificatieronde.