Flipkens verrassend onderuit in Hobart

Kirsten Flipkens (WTA 19) is er op het tennistoernooi van Hobart, in Australië, niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales. Ze ging in de kwartfinales onderuit in twee sets, tegen de Spaanse Mugura (WTA 58). De setstanden waren 6-4 en 6-3.

Flipkens kwam in de eerste set 2-4 achter. Ze brak terug in het negende spel, maar moest dan opnieuw haar service inleveren. In de tweede set ging het, ondanks een rist breaks, gelijk op tot 3-4. Toen ging Muguruza voor de derde keer in de set door de opslag van Flipkens. In het volgende game maakte ze het af.

De Spaanse Muguruza komt uit de kwalificaties en klopte tot nog toe enkel Belgische tegenstanders. In de eerste ronde ging ze voorbij An-Sophie Mestach, in de achtste finales profiteerde ze van de opgave van Wickmayer. In de halve finales neemt de Spaanse het op tegen haar landgenote Cabeza Candela (WTA 114).

Kirsten Flipkens haalde vorig jaar de halve finales in Hobart. Ze zal daardoor een aantal punten verliezen op de wereldranglijst.