Schumi raakte met ski rots en viel

Michael Schumacher heeft met een van zijn ski’s een rots geraakt, verloor daardoor zijn evenwicht en knalde zo met zijn hoofd tegen een andere rots, acht meter buiten de piste. Dat blijkt uit de beelden die zijn gemaakt door de ingebouwde camera in de skihelm van Schumachter.

De beelden zijn geanalyseerd door de Franse politie en het parket, die daarover meer toelichting gaf tijdens een persconferentie.

Tegen welke snelheid Schumacher skiede, weet de politie niet. “Het is ook moeilijk om dat te achterhalen”, klinkt het. “Hij skiede wel aan een snelheid van een geoefend skiër.”

Op de vraag of Schumacher onvoorzichtig is geweest, wilde de procureur niet antwoorden.

Het is ook nog onduidelijk waarom Schumacher buiten de piste aan het skiën was. Vorige week gingen de geruchten dat hij dat deed om een andere skiër in nood te helpen. “Maar uit de beelden blijkt dat dat niet het geval is”.

Wel zeker is dat de signalisatie op de skipiste in het Franse Méribel perfect in orde was. De piste was voldoende afgebakend en ook de ski’s van Schumacher blijkt niets mis. Dat is belangrijk om te kunnen bepalen wie de verantwoordelijkheid van het ongeval draagt.

Volgens Duitse media zou het ongeval ook zijn gefilmd door een toevallige omstaander, maar ook daar zijn de onderzoekers niet van op de hoogte. Zij hebben die beelden alvast niet ontvangen.