Skikampioene niet op winterspelen

De Amerikaanse Lindsey Vonn, regerend olympisch kampioene op de afdaling skiën, kan wegens een knieblessure niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji volgende maand. Dat maakte ze vandaag bekend op haar website.

“ Ik ben er kapot van dat ik mee kan doen in Sotsji. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn, maar het is helaas duidelijk geworden dat mijn knie het niet aankan.” Vonn gaat zich opnieuw laten opereren en hoopt eind februari deel te nemen aan het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Vail.

De viervoudige wereldbekerwinnares liep eind november tijdens training een scheur op in de voorste kruisband van de rechterknie. Amper een week later stond Vonn, die in februari vorig jaar ook al de kruisbanden van haar rechterknie scheurde, opnieuw op de latten. Begin december vierde ze haar comeback in het Canadese Lake Louise. Ze werd toen veertigste waardoor het duidelijk was dat er nog veel werk aan de winkel was.

Vonn startte een race tegen de klok om topfit te geraken voor de Winterspelen maar één voor de start van de spelen moet het uithangbord definitief een kruis maken over haar deelname.