Twitteroorlog over balken BK Veldrijden

Klaas Vantornout zou de organisatie van het BK Veldrijden gevraagd hebben het parcours wat te veranderen, met name om de strook met balken na een bocht te leggen. Onzin, zegt hij zelf, maar het kwaad is geschied en iedereen heeft plots een mening. Of het parcours er nu drassig of niet zal bijliggen zondag, de renners zorgen alvast voor wat modder. Of hoe een balkenrel uitmondde in een Twitteroorlog.

Vantornout probeerde de rel zelf te blussen door de beschuldigingen te weerleggen.

Maar ondertussen haalde hij zich wel al heel wat hoongelach op de hals. Wielerlegende Adrie van der Poel, die het WK Veldrijden mee uitwerkt, liet alvast het volgende weten:

Voor Iljo Keisse lijkt er dan weer niet veel aan de hand:

Vantornout beet dan wel van zich af op de radio, hij maakte het relletje er alleen maar groter op door Koen Monu, sportief adviseur van het BK, te viseren. In één adem zei de huidige Belgische kampioen dat vooral Tom Meeusen in het voordeel zou zijn. Meteen schoot Meeusen terug met scherp, Koen Monu trad hem onmiddelijk bij:

Sven Nys liet eerder al verstaan dat hij het mogelijke verzoek van Vantornout niet kon smaken. Via Twitter gaf hij er een ludieke slag aan.

Signaal voor Rob Peeters om in de dans te springen, hij probeerde Nys wat te jennen:

Oud-wielrenner Nico Mattan vond de heisa een beetje uit de hand gelopen en probeerde Vantornout nog een hart onder de riem te steken: