Vercauteren nieuwe trainer KV Mechelen

Frank Vercauteren (57) is de nieuwe hoofdcoach van KV Mechelen. Zondagmiddag wordt de oud-international voorgesteld in Bonheiden. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

“Het is mijn ambitie om zo snel mogelijk uit de gevarenzone te komen”, zei de kersverse trainer aan VTM NIEUWS-reporter Merijn Castelijn. “Dat wordt niet gemakkelijk, maar het wordt wel een mooie uitdaging.”

 

Vercauteren volgt bij Malinwa Harm van Veldhoven op. Die werd maandag ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten. Van Veldhoven leidde het team sinds mei 2012.

 

Na 21 speeldagen staat KV Mechelen met twintig punten op de dertiende plaats in de Jupiler Pro League. Het telt drie punten meer dan Waasland-Beveren, de voorlaatste in de stand.

 

Frank Vercauteren debuteerde in 1997 als hoofdcoach in eerste klasse bij Mechelen. Daarna coachte hij onder meer Anderlecht, Racing Genk, (korte tijd ad interim) de Rode Duivels en Al Jazira. Begin januari 2013 werd Vercauteren ontslagen bij het Portugese Sporting. Sindsdien zat hij zonder club.

 

Dat KV Mechelen geen topclub is, deert Vercauteren niet. “Het belangrijkste is dat je iets doet waar je je goed bij voelt en bij een topclub is het niet perse aangenaam werken.”

 

De eerste wedstrijd onder zijn leiding is op 19 januari, tegen Anderlecht. “Voor mij tellen enkel de punten, niet of we tegen een ploeg met naam en faam spelen.”