Van Snick "geschokt" door dopingstraf

Judoka Charline Van Snick laat op haar Facebookpagina weten dat ze verontwaardigd is door de schorsing van twee jaar, die de Internationale Judofederatie haar oplegt na een positieve dopingplas tijdens het WK in Rio.

"Ik ben geschokt door deze beslissing! Deze straf is veel te groot en totaal buiten proportie! De capillaire analyse (door KUL-professor Tytgat, red.) heeft duidelijk aangetoond dat ik het slachtoffer ben geworden van een onvrijwillige blootstelling. Maar ik ga vechten tot het einde en trek naar het TAS om deze schorsing te minimaliseren."

Van Snick testte op 26 augustus positief op cocaïne tijdens het WK in Rio de Janeiro, waar ze brons veroverde in de klasse tot 48 kilogram. Begin oktober werd ze op de hoogte gebracht van de positieve controle. Op 19 november werd de tegenexpertise in het labo van het Canadese Montréal uitgevoerd.

Van Snick ontkende verboden producten te hebben gebruikt en ging op 14 december in het gezelschap van advocaat Maître Flagothier haar zaak bepleiten op de zetel van de IJF in Boedapest, maar de IJF kende geen genade en legde de maximale sanctie op.