Nys demonstreert in eigen Grote Prijs

Sven Nys heeft op zijn nieuwe Trek-fiets het nieuwe jaar stevig ingezet. Al in de eerste ronde reed Nys naar de kop van de koers, waarna hij het tempo niet meer liet zakken. Een twaalfde overwinning van zijn eigen Grote Prijs na een ware demonstratie. Zdenek Stybar bevestigt zijn sterke reeks: hij werd tweede. Niels Albert vervolledigt het podium.

In zijn eigen achtertuin en met een nagelnieuwe fiets was Sven Nys vandaag niet te stoppen. Na een ronde kon Nys naar de kop springen, enkel Walsleben ging nog even mee. Maar door het verschroeiende tempo van de wereldkampioen leek de wedstrijd al na twee ronden gereden.

In de achtergrond speelden Albert, Peeters, Stybar en Meeusen slechts een bijrol. Uiteindelijk bleek Stybar de beste benen te hebben, hij liet Peeters en Albert even over halfweg achter.

Ondertussen had Nys al bijna een minuut voorsprong bijeen gefiets. Een val in de voorlaatste ronde kon hem niet deren: net zoals in Diegem wandelde Nys over de streep, terwijl hij zijn fiets in de lucht stak. Stybar kwam een kleine minuut later over de streep.

In de laatste ronde had Albert nog een versnelling geplaatst en zo Peeters gelost. De derde plaats was veilig.

Met deze overwinning verstevigt Nys zijn leidersplaats in de Bpost Bank Trofee, die hem moeilijk nog kan ontglippen.