Wolfsburg bevestigt komst Malanda

VFL Wolfsburg bevestigt nu zelf dat Junior Malanda na de winterstop in Duitsland zal spelen. Enkele dagen geleden liet Malanda al weten via Twitter dat hij zijn laatste wedstrijd had gespeeld voor Zulte Waregem, maar een officiële reactie op clubniveau was er nog niet.

Zulte Waregem had de 19-jarige verdedigende middenvelder begin vorig seizoen weggehaald bij het Franse Lille en Malanda groeide al snel uit tot een van de absolute sterkhouders aan de Gaverbeek.

Afgelopen zomer wilde hij absoluut vertrekken bij de club van coach Francky Dury en begin augustus tekende hij een vijfjarig contract bij Wolfsburg. De club uit de Duitse Bundesliga stalde Malanda echter

meteen voor een half seizoen bij Zulte Waregem. Nu keert de sterke middenvelder terug naar 'Die Wölfe".

"Nadat we hem gecontracteerd hadden, hebben we zijn ontwikkeling van dichtbij gevolgd", aldus Klaus Allofs, sportief directeur van Wolfsburg. "Hij overtuigde het voorbije half jaar met sterke prestaties. Daarom hebben we de optie gelicht en hem nu al naar onze club teruggehaald. Junior is een speler die ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring heeft. Bij ons krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen", klinkt het.

Ook coach Dieter Hecking is overtuigd. "Deze stap is zowel voor ons als voor hem de juiste. Ik ben blij dat ik Junior na de winterstop bij het team hem. Met hem erbij hebben we nog meer mogelijkheden", aldus Hecking.