7 crashes, 7 keer wereldkampioen

Michael Schumacher is al altijd een man van snelheid geweest en dat bleek nooit zonder risico’s. De zevenvoudig wereldkampioen F1 was meermaals betrokken in zware ongevallen. Een aantal van de spectaculairste crashes:

1991: ruggenwervel gebroken

Op 20 oktober 1991 verliest Schumacher de controle over zijn bolide tijdens de training voor de Grote Prijs van Japan. Hij kwakt aan 280 kilometer per uur tegen de zijwand van het parcours. Pas een jaar later blijkt dat de Duitser er een breuk in zijn ruggenwervel aan overhield.

1996: knieblessure

Zes jaar later, op 25 augustus 1996, traint Schumi in Spa Francorchamps. Na een schuiver botst hij hard, hij blesseert zich aan de knie, zonder veel erg.

1999: dubbele beenbreuk

Op 11 juli 1999 heeft Schumacher zijn zwaarste ongeval als F1-piloot. Tijdens de Grote Prijs van Engeland gaat hij in de eerste rond uit de bocht en vliegt hij tegen een rij banden. Een dubbele beenbreuk is het gevolg.

2001: ongedeerd na spektakelcrash

Vaak crashte Schumacher alleen, maar soms was hij ook betrokken bij een aanrijding tijdens een race. Tijdens de Grote Prijs van Duitsland op 29 juli 2001 wordt hij aangereden door de Braziliaan Burti. Diens bolide vliegt de lucht in en komt na meerdere salto’s 300 meter verder tot stilstand. Beide racers blijven als bij wonder ongedeerd.

2004: met 340 per uur tegen de muur

Drie jaar daarna, op 2 september 2004, ondervindt Schumi problemen met zijn linker achterwiel. Met een snelheid van 340 kilometer per uur vliegt hij tegen een begrenzingsmuur. De Ferrari is volledig los, maar Schumacher zelf stapt ongedeerd uit de wagen. Hij blaast even uit op het gras, waarna hij onder luid gejoel te voet de pitstop binnenwandelt.

2009: breuk aan de hals

Ook met de motor ging Schumacher een paar keer tegen de vlakte. Op 11 februari 2009 is de Duitser in Spanje testritten aan het doen met een Honda. Bij een remmanoeuvre verliest hij de controle over het stuur en vliegt hij van de motor.  Hij houdt er een breuk in de halsstreek aan over, waardoor hij zijn comeback bij Ferrari in de F1 misloopt.

2013: Schumacher komt zwaar ten val tijdens het skiën

De meest dramatische crash maakte Schumacher op 29 december 2013. Volgens Franse media ging de Duitser buiten piste skiën in de Franse Alpen. Bij een val komt hij met zijn hoofd op een rots terecht. Sindsdien ligt hij in coma, hij liep meerdere letsels op aan de hersenen. De dokters weten niet hoe en of de voormalige F1-piloot zal herstellen.