Sven Nys stopt in 2016

Wereldkampioen Sven Nys is van plan om pas in 2016 een punt achter zijn carrière in het veldrijden te zetten. Hij is dan 39. Dat maakte hij bekend op de persconferentie van zijn nieuwe team Crelan-AA Drink.

Gisteren behaalde Nys in Diegem zijn 350ste overwinning in het veldrijden. Maar de wereldkampioen lijkt nog lang niet verzadigd. In februari van dit jaar verklaarde Nys al dat hij zeker zou voortdoen tot maart 2015, met optie voor een extra jaar tot 2016.

Dat jaartje extra komt er nu, mede door energie van het nieuwe team. “Met deze nieuwe ploeg is het een bijzonder fijn vooruitzicht om aan het laatste luik van mijn sportieve carrière te beginnen”, zegt Nys.

De nieuwe fusieploeg, Crelan-AA Drink, wil zo dicht mogelijk bij de supporters staan. “Iedereen kan zich helemaal gratis aansluiten bij ons team en dat levert tal van voordelen op. Zo lopen er permanent wedstrijden en krijgen leden korting op de teamkledij.”

Sven Nys rijdt vanaf 1 januari niet enkel in een nieuw team, ook zijn materiaal verandert. Na een samenwerking van 15 jaar ruilt de veldritkampioen constructuer Colnago in voor fietsenmerk Trek.