Schumacher in kritieke toestand

Oud-wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher ligt in een coma. Dat bevestigt het Centre Hospitalier Universitaire (CHU) van Grenoble, het ziekenhuis waar Schumacher behandeld wordt. De Duitser werd vanmiddag met een zwaar schedelletsel naar het ziekenhuis overgebracht na een skiongeval in Méribel in de Franse Alpen. "Hij leed aan een ernstig hoofdletsel met coma bij aankomst en had onmiddellijk een neurochirurgische ingreep nodig", aldus het CHU. "Zijn toestand blijft kritiek". Ondertussen zou hij ook al een tweede ingreep gekregen hebben.

"Begrijp alstublieft dat we geen verdere informatie over zijn gezondheidstoestand kunnen geven", verklaarde zijn manager Sabine Kehm eerder op de dag. Kehm bevestigde dat de 44-jarige Duitser op zijn hoofd was gevallen en daarbij een helm droeg. Verder zei ze dat hij niet alleen was.

De F1-legende zou volgens verschillende Franse media buiten de piste een rots geraakt hebben. Vlak na zijn val was Schumacher volgens de directeur van het skigebied in shock, maar bij bewustzijn.

Intussen betuigden enkele Formule 1-piloten hun steun aan de Duitse legende. "Ik bid tot God dat hij je beschermt", tweette de Braziliaan Felipe Massa. "Al onze gedachten gaan naar Schumi en zijn familie", meldde Romain Grosjean. De Franse ex-F1-piloot Olivier Panis trok zelf naar het ziekenhuis om zich van de toestand van Schumacher te vergewissen.