Flipkens sportvrouw van het jaar

Tennisster Kirsten Flipkens is verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. Het is de eerste keer dat Flipkens die prijs wint.  Ze volgt zeilster Evi Van Acker op.

De 27-jarige Antwerpse kreeg 604 stemmen achter haar naam en haalde het zo met een straatlengte voorsprong op volleybalster Valérie Courtois (210 stemmen), de zus van Atlético-doelman Thibaut Courtois en libero in de nationale vrouwenvolleyploeg, en Cathérine Jacques (jiu-jitsu/199 stemmen).

Flipkens treedt hiermee in de voetsporen van Kim Clijsters en Justine Henin. Clijsters won de trofee maar liefst 8 keer, Henin 4 keer. In de laatste 16 edities van de verkiezing kwam de winnares maar 2 keer niet uit de tenniswereld (Tia Hellebaut in 2008 en Evi Van Acker in 2012).

Voor Flipkens is deze verkiezing de bekroning na het beste jaar in haar carrière. Ze werd beloond voor haar halvefinaleplaats op Wimbledon en haar sterke klim op de wereldranglijst (WTA-13 in augustus enhet seizoen afgesloten op de twintigste plaats). Daarnaast bereikte ze de achtste finales van het Australian Open en de kwartfinales in Miami. Ze speelde de finale in Rosmalen, een halve finale in Hobart en kwartfinales in Auckland, Memphis en Linz. Eerder deze maand kreeg ze van de Vlaamse Tennisvereniging (VTV) voor het tweede jaar op rij de trofee voor 'VTV-Tennisprestatie van het Jaar'.