Geen spelersvrouwen op WK

De Rode Duivels zullen het tijdens het WK in Brazilië niet op de aanwezigheid van hun gezin kunnen rekenen. Bondscoach Marc Wilmots wil niet dat de spelersvrouwen en kinderen op bezoek komen tijdens de eerste ronden van het tornooi: "Dat zorgt alleen maar voor problemen", zo zegt de bondscoach in het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen.

Marc Wilmots laat er geen twijfel over bestaan, hij wil niet dat de vrouwen en kinderen van de Rode Duivels tijdens de eerste ronden van het WK op bezoek komen in Brazilië. "Ik wil dat niet omdat de spelers zich in alle rust moeten voorbereiden. Als de vrouwen en familie afkomen, is dat niet mogelijk, dat is gebleken in 1994 in Amerika. Toen liepen er allerlei dingen fout".

De KBVB had nochtans plannen om een begeleide reis in te richten voor de familie van de spelers. Wilmots: "Ik heb meteen gezegd dat ik het geen goed idee vond".

Wilmots laat wel een opening voor als de Rode Duivels ver zouden doorstoten. "Als we het lang uitzingen, zal ik bekijken wat mogelijk is, maar tot de halve finale wil ik niemand zien. Dat zouden ongeveer 20 tot 24 dagen zonder vrouw zijn, dat is toch niet zoveel, hé? ".