Club en Essevee op 2 naast Anderlecht

Club Brugge heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het terrein van Charleroi, en Zulte Waregem won van Lierse met 3-0. Club en Essevee komen zo op de tweede plaats te staan naast Anderlecht, dat met 1-2 won in Gent.

Club Brugge gaf in Charleroi een 0-2 voorsprong uit handen. Waldemar Sobota opende de score in de 30e minuut. Net voor rust scoorde Maxime Lestienne met een vrije trap. In de tweede periode sleepten David Pollet (61e) en Onur Kaya (70e) nog een punt uit de brand voor de thuisploeg. In de slotfase kwam Charleroi ook nog een paar keer dicht bij de 3-2.

In Waregem stond de 1-0 al na vijftig seconden op het bord. Het was Jens Naessens die scoorde. Een kwartier later verdubbelde Raphaël Cacérès de voorsprong. Hernan Losado kreeg in de 37e minuut de kans om Lierse weer in de wedstrijd te brengen, maar miste van op de penaltystip. De Argentijn trapte wel goed in de rechterbenedenhoek, maar doelman Sammy Bossut bracht redding en hield bij de daaropvolgende hoekschop Carl Hoefkens van scoren. Met zijn tweede van de avond legde Cacérès in de 69e minuut de eindstand vast.

Met 40 punten volgen Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem nu alle drie op vier punten van leider Standard. Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden is Anderlecht tweede, Club derde en Zulte Waregem vierde. Charleroi is elfde in de stand, Lierse twaalfde.