Van Snick kent haar straf in januari

Judoka Charline Van Snick, die op het WK Judo in augustus betrapt werd op het gebruik van cocaïne, verscheen vandaag voor de Medische Commissie van de Internationale Judofederatie in het Hongaarse Boedapest. Ze werd bijgestaan door haar advocaat, en door toxicoloog Jan Tytgat, die een haaranalyse bij haar uitvoerde.

Binnen twee weken maakt de Medische Commissie haar bevindingen over aan het bestuur van de federatie. Die zal dan een beslissing nemen. In januari kent Van Snick haar straf.

“We werden daar heel goed ontvangen”, zegt Van Snick. "Ik heb alles kunnen zeggen wat ik te zeggen had over mijn test en mijn onvrijwillige cocaïnegebruik." "We hebben ons uitgedrukt in het Engels, ondanks de aanwezigheid van een tolk. We dachten dat we onze boodschap beter konden overbrengen als we ons rechtstreeks naar de mensen van de commissie richtten",

Charline Van Snick behaalde op het laatste WK een bronzen medaille in de categorie tot 48 kilogram. Ze testte positief op het gebruik van cocaïne, maar houdt haar onschuld vol. Ze heeft samen met haar advocaat een klacht ingediend tegen onbekenden. "We willen alle wettelijke mogelijkheden gebruiken om de onschuld van Charline te bewijzen. De onderzoeksrechter controleert nu alle mogelijke pistes”, zegt hij.