Zulte Waregem uit Europa League

Zulte Waregem kan niet overwinteren in de Europa League. Het verloor in het Brugse Jan Breydelstadion op de laatste speeldag met 0-2 tegen de Russische groepswinnaar Rubin Kazan. In het andere duel won Maribor van Wigan. Essevee eindigt zo op de derde plaats en grijpt naast een ticket voor de achtste finales.

Zulte Waregem had genoeg aan een punt om zich te kwalificeren voor de volgende ronde, Kazan was al zeker van de eerste plaats. Essevee had de betere kansen, maar in de slotfase werd het dan toch 0-1 na een strafschop. Zulte Waregem moest toen aanvallen, waardoor er meer ruimte kwam. Daar kon Kazan van profiteren, vijf minuten voor het einde werd het 0-2. Daarna kon Zulte Waregem geen vuist meer maken.

Ook Standard speelde vanavond zijn laatste wedstrijd in de Europa League. De Rouches waren al uitgeschakeld en ook nu konden ze niet winnen. Ze verloren op Sclessin met 1-3 van het Zweedse Elfsborg. Standard behaalt zo een schamele 1 op 18 in de Europa League.

Racing Genk won met het kleinste verschil van het Zwitserse Thun. De Limburgers waren al zeker van een ticket voor de achtste finales en sluiten de poulefase in schoonheid af.