Anderlecht verliest na 3 rode kaarten

De laatste groepswedstrijd van Anderlecht moest een leerrijke match worden, maar het werd vooral een pijnlijke avond. Anderlecht verloor met 3-1 van Olympiakos en beëindigde de wedstrijd met acht spelers.
De eerste helft had lange tijd weinig om het lijf, Olympiakos leek het meeste te willen, maar Anderlecht kon de aanvallen makkelijk opvangen. Na een halfuur was het dan toch raak. Saviola kreeg de bal met wat geluk en twijfelde niet: 1-0.
Lang konden de Grieken er niet van genieten, want vijf minuten later stond het weer gelijk. Een prima aanval via Najar en Gillet, afgerond door Kljestan.
De tweede helft was er één vol spektakel. Bij een aangeschoten bal kreeg Kouyaté zijn tweede gele kaart en dus rood. De daaropvolgende penalty werd gestopt door Proto. Niet veel later moest hij zich toch omdraaien: weer Saviola, nu van dichtbij, opnieuw na wat meeval.
Tot overmaat van ramp haalde N’Sakala Weiss neer in de zestien. Proto liet zich echter niet van zijn stuk brengen, ook de tweede strafschop stopte hij. Anderlecht kreeg moed: Gillet en Najar hadden de 2-2 kunnen maken.
Toch moest Anderlecht de kelk tot op de bodem ledigen. N’Sakala kreeg na een tackle op Weiss een tweede keer geel.
In de slotminuut werd het helemaal te gek. Weiss ging gretig neer over het been van Proto: rood voor de keeper, Anderlecht nog met amper acht spelers. Aleksander Mitrovic werd aangeduid als keeper ad interim. Dit keer was het wel raak, Dominguez trapte via de paal binnen.