Anderlecht onderuit tegen tweedeklasser

Anderlecht is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Beker van België. De landskampioen ging na strafschoppen verrassend onderuit tegen tweedeklasser Westerlo. Ook Standard en Club Brugge zijn uitgeschakeld.

Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 in ’t Kuipje in Westerlo, na verleningen 2-2. In de strafschoppen haalde Westerlo het met 4-3, na missers van de Serviërs Milivojevic en Mitrovic.

Ook Standard Luik en Club Brugge redden het niet. Standard verloor met 1-0 bi Cercle Brugge na een penaltydoelpunt van Tim Smolders. Club Brugge verloor na verleningen met 1-0 in Kortrijk. Racing Genk kon verleningen maar net vermijden. Pas in blessuretijd dwong het het 1-2 zege af bij KV Mechelen.

In KV Oostende-Lierse haalde Oostende het na strafschoppen. Zulte Waregem won met 0-3 in Charleroi, Lokeren met 1-3 bij Waasland-Beveren en AA Gent met 3-0 van Oud-Heverlee Leuven.

In de kwartfinales neemt Racing Genk het op tegen Oostende, Westerlo treft Lokeren, AA Gent staat tegenover Kortrijk en Zulte Waregem geeft Cercle Brugge partij. De heenwedstrijden worden gespeeld op 18 december. De terugwedstrijden volgen op 15 januari.