Openingsmatch WK op Belgisch gras

De openingswedstrijd voor de wereldbeker voetbal in Brazilië zal gespeeld worden op hybride kunstgras. Dat laat kunstgrasproducent Desso weten.

Momenteel installeert Desso in het stadion van São Paulo een hybride grassysteem, een natuurgrasmat versterkt met kunstvezels. In de gloednieuwe Arena de São Paulo vindt de openingsceremonie en de officiële aftrap van het WK plaats. Daarnaast worden er nog vijf andere wedstrijden gespeeld, waaronder de halve finale.

"De velden van de WK-stadions worden in een korte tijdspanne intensief gebruikt voor wedstrijden en trainingssessies en hebben weinig tijd om te herstellen", aldus marketing manager Helga Webers. "Dankzij het versterkt natuurgrassysteem Desso GrassMaster zal het veld perfect bespeelbaar zijn in alle weersomstandigheden."

Het systeem bestaat uit een honderd procent natuurgrasveld waarbij kunstvezels elke twee centimeter zo'n achttien centimeter diep in de bodem worden geïnjecteerd. "Dit resulteert in twintig miljoen kunstvezels die het veld verstevigen. Het vernuft van het systeem bevindt zich onder het gras. De natuurgraswortels groeien rond de kunstvezels en verankeren het gras tot een stabiel en vlak speloppervlak. Het resultaat: een uniform en perfect bespeelbaar veld in alle omstandigheden als resultaat.