KV Mechelen wil 2 nieuwe tribunes

Voetbalclub KV Mechelen heeft deze week een bouwaanvraag ingediend bij de stad Mechelen voor de bouw van twee nieuwe tribunes. De nieuwe tribunes zouden 5000 extra plaatsen moeten opleveren, dat brengt de totale capaciteit op 18.000 toeschouwers.

De nieuwe tribunes komen waar nu de vakken M, H, I, J en K zijn. De ene tribune wordt een zogenaamde sfeertribune, voor de andere tribune wordt met het Mechelse telecombedrijf Telenet samengewerkt.

De buurtcomités zijn als eerste op de hoogte gebracht en zullen de verbouwingen mee volgen. KV Mechelen zal een aantal maatregelen treffen, zoals het aanleggen van een buurtparking en het bewust niet aanleggen van nieuwe parkings in de buurt van het stadion. De club zal ook met een pendeldienst proberen te werken. Bovendien wordt er overhandeld over een kindercrèche in het stadion.

De stad Mechelen heeft 90 werkdagen om de bouwvergunning goed te keuren. KV Mechelen wil in mei, meteen na de competitie, met de afbraak en nieuwe van de eerste tribune beginnen. Later volgen de hoofdtribune en het gebouw met de business seats.