Ronaldo in slotfase voorbij Ibrahimovic

In de heenwedstrijd van de barrages voor het WK in Brazilië heeft Portugal met het kleinste verschil gewonnen van Zweden. Ook de andere toplanden kenden een moeilijke avond.

Kopbal Ronaldo beslist

De titanenstrijd tussen Ronaldo en Ibrahimovic bracht niet het gedroomde spektakel. De twee sterspelers speelden vooral in de eerste helft slechts een bijrolletje. Na de rust kwam Portugal beter in de match. In de slotfase kon Ronaldo dan verdiend de 1-0 binnen koppen. De Portugezen trekken dus met een krappe voorsprong naar Zweden voor de terugwedstrijd komende dinsdag.

IJsland bedwingt Kroatië

Ook de andere toplanden die zich via deze barrages nog hopen te plaatsen, hadden het zeer moeilijk. Kroatië, dat in de poulefase nog tweede eindigde achter de Rode Duivels, kwam niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen IJsland. Bij de IJslanders werd Zulte Waregem-middenvelder Olafur Skulason in de 51e minuut uitgesloten na een fout op Ivan Perisic.

Frankrijk onderuit

Frankrijk liet zich dan weer verrassen in Oekraïne. In een tumultueuze wedstrijd verloren de Fransen met 2-0. 'Les Bleus' komen zo gevaarlijk dicht bij de uitschakeling. Griekenland kon wel winnen tegen Roemenië. Het werd 3-1. De terugwedstrijden staan dinsdag op het programma.