Vettel: "Overweldigd door emoties"

Sebastian Vettel (Red Bull) heeft voor de vierde keer op rij de wereldtitel veroverd in de Formule 1. De Duitser won zondag de Grote Prijs van India, de zestiende van negentien WK-manches. Het is zijn tiende zege van het seizoen, de 36e uit zijn carrière.

De winst van zondag was nog een formaliteit, want Vettel was al zo goed als zeker van zijn vierde wereldtitel. De enige die hem nog iets in de weg kon leggen was Fernando Alonso (Ferrari), maar die kwam er niet aan te pas. Hij beschadigde na een aanrijding met Jenson Button (McLaren) in het begin van de wedstrijd zijn voorvleugel en moest een hele race achtervolgen. Alonso eindigde uiteindelijk op de elfde plaats.

Met zijn vier wereldtitels evenaart Vettel de Fransman Alain Prost. Alleen de Argentijn Juan Manuel Fangio en de Duitser Michael Schumacher deden met respectievelijk vijf en zeven titels nog beter. Vettel is al wel de jongste viervoudige wereldkampioen ooit, hij is nog altijd maar 26 jaar.

“Ik ben overweldigd door emoties. Ik weet niet wat te zeggen. Dit is één van de mooiste dagen uit mijn leven”, vertelde Vettel. Hij vond 2013 wel een moeilijk seizoen. “Ik begreep niet waarom ik soms werd uitgejouwd na een overwinning, want ik deed niets verkeerd. De kunst bestaat erin dat te overstijgen en op de baan het juiste antwoord te geven.”