Al 76 hooligans opgepakt

De Brusselse politie heeft al 76 supporters opgepakt voor de wedstrijd Anderlecht-PSG. Dat bevestigt de burgemeester van Anderlecht. Een zestigtal Franse supporters werden opgepakt bij een grootscheepse actie van de politie aan het Flageyplein. Ook zeven Belgen zijn gearresteerd bij een actie van de politie in het Vlaams-Brabantse Zellik. De politie was op de hoogte van een gepland gevecht op een parkeerterrein langs de autosnelweg, door de arrestaties wilden ze een clash vermijden.
Eerder op de dag werden niet ver van het station Brussel Zuid werden drie Poolse supporters gerechtelijk aangehouden. Ze hadden twee slagersmessen op zak. Eerder op de dag werden drie Franse hooligans opgepakt toen ze van de Thalys stapten. Ze hadden boksbeugels en gebitsbeschermers bij zich. De drie staan bekend bij de Franse politie. De spoorwegpolitie heeft nog drie andere Franse supporters opgepakt. Twee van hen zijn weer vrijgelaten, maar hun tickets voor de match zijn in beslag genomen. De derde is administratief aangehouden.
Vanavond speelt Anderlecht in de Champions League tegen Paris Saint-Germain. De Franse en de Belgische autoriteiten beschouwen die match als een met een hoog risico op rellen.