"Steek Armstrong in gevangenis"

Volgens drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond (links op de foto bij Chris Froome) moet Lance Armstrong harder gestraft worden dan enkel het afnemen van zijn zeven Tourzeges: “Lance Armstrong verdient een gevangenisstraf”, aldus LeMond. Volgens LeMond pleegde Armstrong “geen sportieve inbreuk, maar wel criminele daden.” Dat zei hij in een interview op CNN.

"Er was bij Armstrong sprake van georganiseerde maffiapraktijken", vervolgde LeMond. "Hij heeft geprobeerd om mensen kapot te maken." En dus verdient hij een gevangenisstraf, aldus de oud-wielrenner.

Alsof dat nog niet genoeg was, stelde LeMond ook nog openlijk vragen bij het atletisch vermogen van Armstrong: "Ik ken zijn fysieke capaciteiten. Als hij clean zou geweest zijn in de Tour, en alle andere renners zouden ook zonder verboden middelen gereden hebben, dan zou hij maximaal in de top 30 geëindigd zijn. Hij is niet in staat om de Ronde van Frankrijk te winnen, zelfs niet om in de top vijf te finishen”.

Armstrong bekende midden januari bij Oprah Winfrey dat hij jarenlang doping gebruikte. Vorig jaar moest hij al zijn zeven Tourzeges afstaan en werd hij ook levenslang geschorst na een onderzoek van het Amerikaanse antidopingsagentschap USADA.