Januzaj nog 5 jaar bij Manchester United

Adnan Januzaj heeft een nieuw vijfjarig contract getekend bij Manchester United. Dat melden The Red Devils op hun website. De Albanese Belg blijft zo tot juni 2018 in Manchester.

"Het is fantastisch om voor Manchester United te kunnen tekenen", verklaarde de 18-jarige Januzaj. "Sinds mijn komst hier heb ik altijd gevoeld dat deze club de juiste is voor mij. Dit seizoen is al super geweest, met mijn debuut in de Community Shield op Wembley en mijn basisplaats tegen Sunderland. Het is net als een droom. Ik wil nu hard werken en me manifesteren als United-speler."

"Ik ben verheugd dat Adnan zijn toekomst bij United ziet", zei manager David Moyes. "Hij is een enorm talent en heeft indruk op me gemaakt sinds ik in juli bij United terechtkwam. Zijn evenwicht, zelfvertrouwen en capaciteiten om een speler uit te schakelen, zijn werkelijk uitzonderlijk voor een jongen van zijn leeftijd. Het is prachtig dat hij erkent dat deze club, met zijn traditie om jonge spelers te laten ontwikkelen en kansen te geven, de beste plaats is voor hem."

De ex-Anderlechtspeler mocht twee weken geleden bij Manchester United voor het eerst debuteren en deed dat meteen schitterend. In de met 1-2 gewonnen partij bij Sunderland was de aanvallende middenvelder meteen goed voor twee knappe treffers. Januzaj zou kunnen uitkomen voor de Albanese, Kosovaarse, Turkse, Servische, Belgische en op termijn ook Engelse nationale elf. Hij liet vorige week bondscoach Marc Wilmots weten dat hij zijn keuze nog niet heeft gemaakt.