"Courtois beste jonge doelman"

Rode Duivel-doelman Thibaut Courtois is in topvorm. Tijdens de WK-kwalificatiecampagne kreeg hij maar drie doelpunten tegen en bij Atletico Madrid speelt hij de pannen van het dak. Dat ontgaat ook Chelsea-coach José Mourinho niet, want Courtois is nog altijd van Chelsea. “Met Petr Cech hebben we de beste doelman van de wereld in de rangen en Courtois is de beste jonge doelman ter wereld”, zegt de ‘Special One’. “

We zitten op dat vlak met een luxeprobleem. Ik maak me ook geen zorgen omdat wij de controle hebben en niet de clubs die geïnteresseerd zijn in onze doelmannen”, vervolgt Mourinho.

Nochtans, volgens Sudpress zou Chelsea-voorzitter Abramovic een prijs hebben geplakt op het hoofd van Courtois: 24 miljoen euro. Dat zou van Courtois de duurste doelman op het moment maken.

Vooral FC Barcelona is geïnteresseerd in Courtois en dat steken ze niet onder stoelen of banken. Ze zien in onze nationale doelman de perfecte opvolger voor Victor Valdes. In ieder geval ligt Courtois nog tot 2016 onder contract bij Chelsea. Daar is hij ook de gedoodverfde opvolger van clubicoon Petr Cech.