Club Brugge: "Geen weet van omkoping"

Club Brugge is genoemd in een reportage over omkoping “In de greep van de gokmaffia” op de Duitse televisiezender ARD. Het gaat om de Europa League-wedstrijd Maribor-Club Brugge uit november 2011.

Rudolf Stinner, ex-UEFA-medewerker en specialist op het gebied van gokmisdrijven deed de bewuste uitspraak. “De avond voor Maribor-Club Brugge had een bron uit de Balkan me al gezegd dat ik de wedstrijd goed moest volgen. Het scenario dat mij door de bron was voorspeld, voltrok zich. Tijdens het slot van de wedstrijd werden hoge inzetten opgemerkt. Uiteindelijk won de ploeg die zwaar achterstond.”

Maribor stond inderdaad na 70 minuten op een 3-0 voorsprong, maar na een dolle slotfase won Club Brugge met 3-4. In een kwartier tijd vielen er dus nog vier doelpunten. De wedstrijd was de eerste onder de Duitste trainer Christoph Daum. “Je mag ongewone zaken niet meteen verhalen op criminele feiten. Deze wonderlijke wedstrijd valt voetbaltactisch perfect te verklaren.” Ook Club Brugge zelf beweert nooit betrokken te zijn geweest bij gokpraktijken.

Op de website reageert Blauwzwart op de reportage: "Club Brugge is aangaande een mogelijk omkoopschandaal rond deze match op geen enkele manier gevat in een eventueel onderzoek. Club Brugge is bovendien nooit gecontacteerd aangaande deze bewering. Het voelt zich dan ook niet betrokken in dit dossier en al helemaal niet aangesproken. Club Brugge zal er over waken dat zijn goede naam wordt gevrijwaard."