Duivels spelen gelijk tegen Wales

De Rode Duivels hebben hun laatste wedstrijd in de kwalificatiecampagne voor het WK in Brazilië niet kunnen winnen. In een uitverkocht Koning Boudewijstadion werd het 1-1 tegen Wales. Kevin De Bruyne scoorde halverwege de tweede helft voor België, maar twee minuten voor tijd werd het toch nog 1-1.

De uitslag van de wedstrijd deed er eigenlijk niet meer toe voor de Belgen. Aangezien de Duivels zich afgelopen vrijdag al verzekerden van deelname aan het WK door in Kroatië te gaan winnen. Toch wilden Wilmots en zijn spelers het publiek een mooie avond bezorgen. Dat lukte niet helemaal. De Rode Duivels hadden de wedstrijd de hele tijd onder controle, maar veel kansen kregen ze niet. Zeker de eerste helft was saai. Op een schot van Alderweireld op de lat na viel er weinig te zien.

Bakali speelt eerste minuten

De tweede helft was een stuk interessanter. Wilmots bracht Hazard in voor Chadli en die zorgde meteen voor gevaar met een paar flitsen. Uiteindelijk was het De Bruyne die de nul van het bord kon trappen na een pass van Romelu Lukaku. Tien minuten voor tijd kreeg Zakaria Bakali zijn eerste speelkansen voor de Duivels. Daarmee mag hij zich nu officieel Rode Duivel noemen. Bakali kan nu niet meer opgeroepen worden voor de Marokkaanse nationale ploeg.

Ramsey vergalt het voor Duivels

Twee minuten voor tijd gebeurde wat niemand verwachtte. Uit het niets scoorde Ramsey na een aanval van Wales. De Duivels deden er alles aan om de WK-campagne met 28 op 30 af te sluiten, maar helaas. Het late gelijkspel kon de goede sfeer bij de Duivels en de supporters in ieder geval niet vergallen. Ze maakten er een stevig feest van in het Koning Boudewijnstadion.

Over een maand spelen de Duivels twee oefenwedstrijden. Op 14 november ontvangen ze Colombia in Brussel. Op 19 november komt Japan op bezoek. Beide landen zijn ook al geplaatst voor het WK.