Hier ziet u de Duivels op groot scherm

Vanavond om 18u zijn alle ogen gericht op de Rode Duivels. Tegen Kroatië hebben ze slechts één punt nodig om zich te kwalificeren voor het WK in Brazilië. De match van de waarheid en daarom pakken meerdere steden uit met een groot scherm. Het volksfeest is klaar om uit barsten. Een overzicht:

Antwerpen: op de Gedempte Zuiderdokken staat met 80 vierkante meter ‘het ‘grootste scherm van Vlaanderen’. Er is plaats voor zo’n 18.000 supporters.

Lier: de Rode Duivels spelen hier onder de Zimmertoren en in de nabij gelegen Eikelstraat. Als ze zich straks nog niet plaatsen, blijven de schermen staan tot dinsdag. Dan krijgen de Duivels een herkansing tegen Wales.

Sint-Niklaas: op de Grote Markt is plaats voor 15.000 supporters.

Gent: het meeste volk wordt verwacht in de Vooruit, maar ook buiten staan er grote schermen opgesteld.

• Aalst: op het Werfplein worden zo'n 1000 supporters verwacht.

Brussel: er staat een groot scherm op de Grote Markt, maar daar heb je een polsbandje voor nodig. Wie dat niet heeft, kan naar de Kunstberg. Daar is plaats voor 20.000 supporters.

Brugge: iedereen is welkom aan het groot scherm op de Markt.

Kortrijk: buiten staat er geen groot scherm, maar winkelcentrum ‘K’ opent wel de deuren. Zo zijn de supporters beschermd tegen mogelijk regenweer.

Genk: op het Stadsplein worden tot 6.000 supporters verwacht. Om 16u30 is er al een voorprogramma met dj Zohra en dj Kelly Pfaff.

Hasselt: hopelijk barst het feestgedruis straks los op het Kolonel Dusartplein.