Duivels spelen tegen Colombia en Japan

Als de Rode Duivels vrijdag in Zagreb tegen Kroatië of vier dagen later in Brussel tegen Wales de poorten naar het WK in Brazilië openbeuken en dus groepswinnaar worden, krijgen ze in een oefenwedstrijd op vrijdag 15 november het Colombia van topspits Radamel Falcao (AS Monaco) over de vloer. Op 19 november volgt er nog een thuiswedstrijd tegen Japan, met Standarddoelman Eiji Kawashima.

Als de Belgen zich plaatsen voor het WK kennen ze binnen acht weken hun drie tegenstanders voor de groepsfase in Brazilië. De loting vindt op 6 december plaats in Salvador de Bahia. De kans dat België bij de loting als reekshoofd in de trommel gaat is groot, aangezien de Wereldvoetbalbond FIFA onlangs besloot om bij het bepalen van de reekshoofden alleen maar rekening te houden met de FIFA-ranking van 17 oktober. De eerste zeven landen (als ze zich plaatsen uiteraard) en gastland Brazilië zullen reekshoofd zijn. In het verleden gebeurde het dat er ook gekeken werd naar de prestaties op vorige WK's, maar dat zou nu niet zo zijn. Op de ranking van september prijkt België op een knappe zesde plaats. De FIFA kan die regeling echter nog aanpassen.

Het verdere programma bij plaatsing van de Rode Duivels tussen de loting en de WK-eindronde is nog niet officieel bekend. Ook de verblijfplaats van de Duivels in Brazilië ligt nog niet officieel vast. Zowel Georges Leekens als zijn opvolger Marc Wilmots gingen al op prospectie naar Zuid-Amerika. Leekens had een hotel in Salvador de Bahia op het oog, Wilmots gaf zijn voorkeur aan een vijfsterrenhotel in Mogi des Cruzes bij São Paulo. Loopt het tegen Kroatië en Wales alsnog mis en strandt België op de tweede plaats in groep A, wacht hen nog een dubbel barrageduel (op 15 en 19 november) tegen een andere tweede uit de Europese WK-voorronde. De loting voor die play-offs is op 21 oktober, België zou dan normaal gezien wel reekshoofd zijn.